Over Jay Jay Kleinendorst

jjklblackandwhiteMet een passie voor techniek en een knobbel voor ICT was Jay Jay Kleinendorst al op jonge leeftijd bezig met computers. Na het afronden van zijn middelbare onderwijs was het een logische stap voor Jay Jay om naar de TU in Delft te gaan. Hier zette hij zijn studie voort in de richting van Technische Bestuurskunde (Systems Engineering, Policy Analysis and Management). Hier kwam hij in aanraking kwam met de management kant van techniek, de optimalisatie van processen en het toepassen van wetenschappelijke modellen op bestuurskundige vraagstukken.

 

In Delft heeft hij de bewuste keuze gemaakt om de ICT te laten voor wat het was, en zich te storten op een ander domein om zijn kennis verder te verbreden. Zodoende koos hij de studierichting van de Transport, Infrastructuur en logistiek. Tevens heeft hij voor een half jaar techniekstad Delft verruilt voor Den Haag, waar hij vanuit de universiteit Leiden een student-onderzoeker was bij het international centre for counter-terrorism (icct).

 

Na het behalen van zijn minor diploma Security, Safety and Justice was het terug naar Delft, waar Jay Jay zich gespecialiseerde in de techniek en vraagstukken rondom de autonome, zelfrijdende, auto. De perfecte combinatie van techniek, ict, en de interactie tussen mens-machine, met diverse bestuurskundige dilemma’s zoals aansprakelijkheid en wegontwerp. Voor zijn afstudeeropdracht ging hij nog iets verder: Jay Jay heeft een maatschappelijke kosten baten analyse (MKBA) gemaakt waarin gekeken werd naar een geforceerde en gestimuleerde invoering van een waterstofvrachtverkeersnetwerk.

 

Wat begon als hobby groeide al snel uit tot de ideale studentenbaan: het ontwerpen van websites. Zijn formule was simpel: een duidelijke en professionele website op maat voor een eerlijke prijs. Door het gebruik van vaste elementen kunnen kosten gedrukt worden zonder in te leveren op wensen. Zo blijft de klant altijd de baas over zijn/haar eigen website en zijn dure onderhoudscontracten verleden tijd.